Använd miljövänliga kontorsrengöringsprodukter när du städar – kör grönt

städa med miljövänliga rengöringsprodukter

Till skillnad från traditionella rengöringsmedel så är miljövänliga rengöringsprodukter ofta designade specifikt för olika rengöringsområden. Därför är det viktigt att du går igenom och ser vilket område som behöver absolut mest städning så att du kan skapa en lista över produkter därefter.

Nästa steg är att nyttja information om de olika rengöringsprodukterna för att se vilken som är bäst till vilket område. Du kan enkelt få tag i den här informationen genom att söka på nätet eller att fråga experter, du kan även fråga dina vänner och familj som kanske använder samma produkter. Att köpa dessa miljövänliga produkter på nätet är rekommenderat då du ofta kan få tag i dem till ett rabatterat pris.

Att organisera ditt hem är ett steg mot miljövänlig städning

Att städa ett rörigt hem är något av det mest utmanande man kan göra. För att undvika detta är det starkt rekommenderat att du organiserar ditt hem och håller det i ordning. Gör en checklista och flytta bort de saker som inte står på rätt plats. Förvara dem där de inte syns så att du får mer plats i ditt hem och du kan förvara viktigare saker på synliga platser. På det här sättet minskar du även risken att något blir skadat genom att du råkar välta ner det. Utöver att organisera ditt hem så kan du uträtta underverk genom att bara skapa ett ordentligt städschema. På det här sättet kan du säkra att ditt hem är rent utan att behöva panikstäda när du ser att det är smutsigt. Att ofta städa dina saker ser till så att de håller länge.

Köp miljövänliga och gröna städprodukter på nätet

En av de bästa anledningarna till att shoppa städmaterial och kommersiella städprodukter på nätet är att du kan spara en avsevärd mängd pengar samt att det är smidigt att få produkterna levererade hem. Att shoppa på nätet är ett extraordinärt bra sätt att spara tid och pengar medan du fortfarande kan välja mellan ett stort antal produkter. Genom att beställa på nätet kan du upptäcka rabatterade miljövänliga städprodukter till din städning som du annars kanske hade missat i din lokala butik.

Det är oerhört viktigt att du använder rätt sorters städprodukter då det minskar risken för baciller och föroreningar som kan tas med in i ditt hem från ditt arbete eller barnens lek. Om du shoppar på nätet och handlar storpack så vet du att du alltid har dina favoritprodukter hemma, allt från pappershanddukar till desinficeringsmedel och kemikalier.

Vissa nya miljövänliga städprodukter finns tillgängliga online. Naturliga rengöringsmedel och avfettningsmedel har precis börjat komma. För tillfället kan du få tag i miljövänliga rengöringsmedel, golvrengöringsmedel, golvpolering, fönsterputs och andra generella rengöringsmedel som är snällare mot dig och miljön. Det finns också rengöringsprodukter utan ammoniak som gör rengöringen mer hälsosam och effektiv.

Det spelar ingen roll om du skall handla en produkt eller en hel lastbil fylld med saker, att köpa på nätet gör det betydligt smidigare, och ofta billigare, samtidigt som du har ett mycket stort utbud av produkter att välja mellan. Dessutom kan du ofta få hjälp på bara några sekunder när du är på hemsidan och de brukar kunna svara på de allra flesta frågorna som du kan tänkas ha.

Att anlita en städfirma för hem- eller kontorsstädning på ett miljövänligt sätt

När det kommer till effektiv städning av ditt hem eller kontor så är det rekommenderat att anlita en professionell städfirma i Åkersberga. Eftersom de har kunskap och expertis inom sitt område så blir resultatet nästintill alltid bra och kunderna blir nöjda. Utöver det så blir det också kostnadseffektivt och även miljövänligt om du ber om det då det blir mer och mer vanligt med städföretag som är miljövänliga.

Vilken städservice bör man förvänta sig när man anlitar en städfirma

städservice från en städfirma

Att anlita en städfirma som kommer in och tar hand om städningen och skrubbningen varje eller varannan vecka kan vara en stor hjälp för plågade hemägare. Priset för städtjänster är rimliga och arbetet utförs snabbt och effektivt. Tyvärr så är folk inte alltid så medvetna gällande städhjälp om vad en städfirma i Åkersberga har ansvar för och inte, när de ska städa i hemmet.

Detta bör man förvänta sig från en städfirma

Många städfirmor erbjuder olika nivåer på deras städtjänster som börjar med ett baspaket eller det vill säga en allmänstädning. Detta brukar inkludera städning av vardagsrummet, badrummen, köket och sovrummet, om inget av de nyss nämnda rummen specificerats som att de inte får röras av någon annan än hemägaren själv. En rutinmässig städning av dessa platser kan inkludera dammsugning av heltäckningsmattor och trappor, moppning av golv, rengöring av tvättställ, badkar och toalett, damning och en generell städning av rummen. Många gånger så kan oreda plockas upp från golven såsom böcker och leksaker som gör att rummet genast ser mer städat ut.

Anlita en städfirma för djuprengöring

Nästa nivå lite högre upp på städfirmans lista är en så kallad djuprengöring. Då är städjobbet mer intensivt och fullständigt, men kostar också lite mer än det allmänna städet. Utöver det som erbjuds i bas paketet så kan denna städtjänst inkludera städsysslor såsom att ta ut soporna, bädda sängarna, rengöra köksmaskiner och putsa fönstren.

För än ännu djupare städtjänst så finns alternativet att skräddarsy sitt paket vilket kan inkludera många olika sorters städsysslor. Men detta alternativ erbjuds inte i alla områden eller av alla städfirmor. Städsysslor som kan inkluderas i detta alternativ kan exempelvis vara polering av silvret, rengöra väggar från fläckar eller packa och packa upp under en flytt. Dessa tjänster har oftast en annan prissättning.

Vårstädning

Vanliga dagliga hushållssysslor såsom tvätt och matlagning är ibland tillgängliga att hyra in från vissa företag. Men en extra avgift kommer att tas ut för detta eftersom dessa sysslor oftast utförs av en personlig assistent istället. Rent generellt så utför inte heller städfirmor vissa vårstädningsarbeten såsom att rensa ur garderoben, möblera om rum eller packa bort kläder och saker som hör den forna säsongen till. Men dessa städtjänster kan ibland finnas tillgängliga, men till ett högre pris.

Professionella städare

En professionell städare är ansvarig för hens egna personliga yttre, sin attityd och beteende när hen arbetar i ditt hem. Städaren bör vara rätt klädd för jobbet och bör inte se allt för avslappnad eller ovårdad ut i sitt utseende. Hen borde vara artig mot alla i hemmet och bör alltid hantera ditt hem så försiktig som hen skulle hanterat sitt eget. Precis som med all annan personal som kanske arbetar i ditt hem bör du se till att personen som städar i ditt hem är rätt försäkrad och licenserad om en olycka skulle inträffa, så att alla inblandade skyddas från olyckliga konsekvenser.

Skötselråd för Parkettgolv – Rengöring och Underhåll

Elegansen med parkettgolv går inte att jämföra med någon annan typ av golv. Detta är en av de största anledningarna till varför dessa golv fortfarande är ett populärt val för de flesta hemägare, trots att skötseln av parkettgolv anses vara extremt svårt och stressigt. Ett av de största misstagen du kan göra när det kommer till att underhålla skönheten och utseendet på parkettgolvet är att välja fel produkter. Dessa kan inte bara minska det attraktiva med golvet utan även minska livsspannet markant. Så, det är viktigt att ha lite basfakta i tankarna medan man väljer rätt skötselprodukter.

så tar du hand om dina parkettgolv - skötselråd

Skötselråd för Parkettgolv – Håll golven vackra och glänsande år efter år

Den mest basala fakta är att du behöver vara medveten om att alla parkettgolv inte är likadana. Detta betyder att inte alla produkter för parkettgolv fungerar bra på det specifika typen av golv som kanske du har. Istället för att orsaka skada på golvet genom att köpa fel produkter, så är det bättre att söka råd hos ett proffs så att du väljer rätt produkter. Dessa proffs kan också ge råd om det bästa stället där man kan skaffa dessa produkterna, så att du bara får äkta varor.

Oavsett vilken typ av parkettgolv du har, så är det viktigt att undvika vattenskador och repor som enkelt kan förstöra dess utseende. För att göra det möjligt är det viktigt att välja rengöringsverktyg som sopborstar och moppar med största möjliga omsorg. Du behöver vara säker på att sopborsten har en extremt mjuk borst och inga hårda kvistar som enkelt kan repa ytan. Mopparna du väljer borde ha så maximal retentionskapacitet (absorberingsförmåga) som möjligt så att de inte lämnar golvet blött eller ens fuktigt.

Om du har småbarn råder vi dig att investera i en fläckborttagare för den specifika typen av parkettgolv som du har. Detta för att risken att mat och vätskor spills på golvet är extremt hög när det finns barn i huset. Ifall du inte är säker på vilken som är den bästa fläckborttagaren så kan du alltid få professionell hjälp och råd. Kom även ihåg att rengöra fläckar och smuts så snart du ser dem så de inte är kvar länge nog för att bilda ett djupt intryck vilket är svårt att ta bort.

Det är smart att investera i en robotdammsugare som är designade för att erbjuda effektiv rengöring på parkettgolv och som kommer med passande funktioner som försäkrar minimal skada från rörelserna av den eller dess rengöringsfunktion. De flesta kommer med borstrullar som har mjuk borst och gummihjul för att förhindra att det repar golvet. Om du har husdjur så borde den vara effektiv nog för att ta upp djurhår, vilket kan få golvet att se riktigt tråkigt och livlöst ut om det inte tas bort i tid.

Det är extremt viktigt att välja rätt robotdammsugare för att hålla  parkettgolven glänsande rena. Sök på nätet för mer information om olika elektroniska dammsugare.