Vilken städservice bör man förvänta sig när man anlitar en städfirma

Att anlita en städfirma som kommer in och tar hand om städningen och skrubbningen varje eller varannan vecka kan vara en stor hjälp för plågade hemägare. Priset för städtjänster är rimliga och arbetet utförs snabbt och effektivt. Tyvärr så är folk inte alltid så medvetna gällande städhjälp om vad en städfirma i Åkersberga har ansvar för och inte, när de ska städa i hemmet.

Detta bör man förvänta sig från en städfirma

Många städfirmor erbjuder olika nivåer på deras städtjänster som börjar med ett baspaket eller det vill säga en allmänstädning. Detta brukar inkludera städning av vardagsrummet, badrummen, köket och sovrummet, om inget av de nyss nämnda rummen specificerats som att de inte får röras av någon annan än hemägaren själv. En rutinmässig städning av dessa platser kan inkludera dammsugning av heltäckningsmattor och trappor, moppning av golv, rengöring av tvättställ, badkar och toalett, damning och en generell städning av rummen. Många gånger så kan oreda plockas upp från golven såsom böcker och leksaker som gör att rummet genast ser mer städat ut.

Anlita en städfirma för djuprengöring

Nästa nivå lite högre upp på städfirmans lista är en så kallad djuprengöring. Då är städjobbet mer intensivt och fullständigt, men kostar också lite mer än det allmänna städet. Utöver det som erbjuds i bas paketet så kan denna städtjänst inkludera städsysslor såsom att ta ut soporna, bädda sängarna, rengöra köksmaskiner och putsa fönstren.

För än ännu djupare städtjänst så finns alternativet att skräddarsy sitt paket vilket kan inkludera många olika sorters städsysslor. Men detta alternativ erbjuds inte i alla områden eller av alla städfirmor. Städsysslor som kan inkluderas i detta alternativ kan exempelvis vara polering av silvret, rengöra väggar från fläckar eller packa och packa upp under en flytt. Dessa tjänster har oftast en annan prissättning.

Vårstädning

Vanliga dagliga hushållssysslor såsom tvätt och matlagning är ibland tillgängliga att hyra in från vissa företag. Men en extra avgift kommer att tas ut för detta eftersom dessa sysslor oftast utförs av en personlig assistent istället. Rent generellt så utför inte heller städfirmor vissa vårstädningsarbeten såsom att rensa ur garderoben, möblera om rum eller packa bort kläder och saker som hör den forna säsongen till. Men dessa städtjänster kan ibland finnas tillgängliga, men till ett högre pris.

Professionella städare

En professionell städare är ansvarig för hens egna personliga yttre, sin attityd och beteende när hen arbetar i ditt hem. Städaren bör vara rätt klädd för jobbet och bör inte se allt för avslappnad eller ovårdad ut i sitt utseende. Hen borde vara artig mot alla i hemmet och bör alltid hantera ditt hem så försiktig som hen skulle hanterat sitt eget. Precis som med all annan personal som kanske arbetar i ditt hem bör du se till att personen som städar i ditt hem är rätt försäkrad och licenserad om en olycka skulle inträffa, så att alla inblandade skyddas från olyckliga konsekvenser.