Skötselråd för Parkettgolv – Rengöring och Underhåll

Elegansen med parkettgolv går inte att jämföra med någon annan typ av golv. Detta är en av de största anledningarna till varför dessa golv fortfarande är ett populärt val för de flesta hemägare, trots att skötseln av parkettgolv anses vara extremt svårt och stressigt. Ett av de största misstagen du kan göra när det kommer till att underhålla skönheten och utseendet på parkettgolvet är att välja fel produkter. Dessa kan inte bara minska det attraktiva med golvet utan även minska livsspannet markant. Så, det är viktigt att ha lite basfakta i tankarna medan man väljer rätt skötselprodukter.

så tar du hand om dina parkettgolv - skötselråd

Skötselråd för Parkettgolv – Håll golven vackra och glänsande år efter år

Den mest basala fakta är att du behöver vara medveten om att alla parkettgolv inte är likadana. Detta betyder att inte alla produkter för parkettgolv fungerar bra på det specifika typen av golv som kanske du har. Istället för att orsaka skada på golvet genom att köpa fel produkter, så är det bättre att söka råd hos ett proffs så att du väljer rätt produkter. Dessa proffs kan också ge råd om det bästa stället där man kan skaffa dessa produkterna, så att du bara får äkta varor.

Oavsett vilken typ av parkettgolv du har, så är det viktigt att undvika vattenskador och repor som enkelt kan förstöra dess utseende. För att göra det möjligt är det viktigt att välja rengöringsverktyg som sopborstar och moppar med största möjliga omsorg. Du behöver vara säker på att sopborsten har en extremt mjuk borst och inga hårda kvistar som enkelt kan repa ytan. Mopparna du väljer borde ha så maximal retentionskapacitet (absorberingsförmåga) som möjligt så att de inte lämnar golvet blött eller ens fuktigt.

Om du har småbarn råder vi dig att investera i en fläckborttagare för den specifika typen av parkettgolv som du har. Detta för att risken att mat och vätskor spills på golvet är extremt hög när det finns barn i huset. Ifall du inte är säker på vilken som är den bästa fläckborttagaren så kan du alltid få professionell hjälp och råd. Kom även ihåg att rengöra fläckar och smuts så snart du ser dem så de inte är kvar länge nog för att bilda ett djupt intryck vilket är svårt att ta bort.

Det är smart att investera i en robotdammsugare som är designade för att erbjuda effektiv rengöring på parkettgolv och som kommer med passande funktioner som försäkrar minimal skada från rörelserna av den eller dess rengöringsfunktion. De flesta kommer med borstrullar som har mjuk borst och gummihjul för att förhindra att det repar golvet. Om du har husdjur så borde den vara effektiv nog för att ta upp djurhår, vilket kan få golvet att se riktigt tråkigt och livlöst ut om det inte tas bort i tid.

Det är extremt viktigt att välja rätt robotdammsugare för att hålla  parkettgolven glänsande rena. Sök på nätet för mer information om olika elektroniska dammsugare.