De bästa rengöringstipsen för julstädning

Funderar du på att få hjälp med julstädning? När julsäsongen närmar sig kanske du funderar på att göra ditt hus helt rent för din familj och dina vänner som ska komma på besök. Vi skulle alla älska att få hjälp av professionella städare så att våra hem ser fantastiska ut. Men ibland är det inte möjligt. Oavsett om du är värd för en jul lunch eller låter gästerna stanna hos dig under en längre tid, vill du att ditt hem ska se bra ut.

Hjälp med julstädning – De bästa tipsen

Att julstäda denna tid på året är stressig och därmed dyrt. Så om du har lite tid och pengar, kommer här några DIY-tips för att snabbt och billigt rengöra ditt hus till julhelgerna. Kom ihåg att alltid kontakta de bästa städfirmorna i Åkersberga om du vill anlita proffsstädare för julstädning.

Julstäda badrum

Dusch och bad

Bli av med kalk med bara två ingredienser, kombinera vit vinäger och tvål i en sprayflaska. Applicera fritt på duschen eller badet och torka sedan. Du ser området bli glittrande vitt och rent framför dina ögon.

Väggar

Du kanske har märkt att badrumsväggarna lätt blir dammiga. Om du har lagt märke till detta kommer säkerligen dessutom dina gäster säkert att göra det. Det kan vara svårt att få bort detta med enbart en trasa och du riskerar också att förstöra färgen. Ett bra alternativ är att förvara en dammvippa eller en handhållen dammsugare nära ditt badrum för att samla damm från väggarna, handfat och andra nödvändiga områden.

Speglar

En osannolik lösning på smutsiga speglar är svart te. Garvsyra i teet är utmärkt för att bli av med strimmiga märken och vattenstänk, så brygg lite te och använd en luddfri trasa för att torka över spegeln. Du ser resultaten på några sekunder.

Toaletter

Ett sätt att säkerställa att ditt badrum förblir rent under alla gästernas vistelse är att använda DIY-toalett tabletter. Kombinera bakpulver, vinäger och teträdolja och placera blandningen i en isbitbricka i frysen. Släpp bara ned dessa under helgdagarna, ge toaletten en liten skrubb med toalettborsten, och den är som ny. Alka Seltzer-tabletter är också ett snabbt alternativ. Enkelt och snabb rengöring för din julstädning.

Julstäda köket

Diskbänkar

Citrus- och bakpulver är ett bra rengöringsmedel för varje diskbänk, inklusive rostfritt stål. Gör en skål med bakpulver och doppa helt enkelt en halverad citron eller lime i den och använd lösningen till att skrubba med.

Kastruller och stekpannor

Om du vill få dina grytor och pannor glänsande efter att ha lagat julmiddagen, undersök din fruktskål! Placera lite äppelskal därifrån i kokkärlen du vill rengöra med vatten och låt sjuda i en halvtimme. När det är gjort kommer pannan att rengöras enkelt, även om den hade uppbyggnad av fett tidigare.

Mikrovågsugnar

Det enklaste sättet att få bort hårda rester från soppor och kartonger med halvfabrikat i en mikrovågsugn är att helt enkelt sätta en skål med vinäger i mikrovågsugnen och sedan torka av den. Du kommer att bli chockad över hur lätt dessa rester släppts! Detta fungerar också för diskmaskiner med vinäger inuti kvar på högsta värme.

Rostfritt stål

Babyolja är perfekt för att skapa lyster på apparater i rostfritt stål, bli av med fingeravtryck och få den reflekterande effekten tillbaka på ytan. Allt du behöver göra är att gnida in den och sedan gå över området med en mikrofiberduk.

Kylskåp och skåp

Förberedelserna är nyckeln till att hålla kylskåp och skåp rena. Om du inte vet vad som finns i ditt kylskåp kommer det att bli mögligt, och dåligt organiserade skåp kan leda till utsläpp av exempelvis ris och alla slags ovälkomna situationer. Försök att hålla saker med långa utgångsdatum som pasta i förvaringsbehållare och burkar för att undvika spill och organisera ditt kylskåp på ett logiskt sätt. Förvara grönsaker, mejeriprodukter och kött i separata hyllor för optimal hygien. Du kan till och med placera tvättbara ”mattor” i botten av lådorna i ditt kylskåp, så att om något sker, kan du helt enkelt dra ut röran och därefter ge mattan en snabb tvätt.

Julstäd av sovrum och vardagsrum

Sängkläder

Om du letar efter den perfekta tygmjukgöraren för att göra dina sängkläder extra bekväma för alla gäster, gå inte till affären och gör något dyrt köp. Använd istället vit vinäger och en eterisk olja som du väljer. Dessa ingredienser är antibakteriella, vilket säkerställer att de verkligen rengör lakan djupt.

Mattor

Nu är vi tillbaka till bakpulvret, att blanda denna fantastiska ingrediens med 10-20 droppar eterisk olja med en stark doft som pepparmynta är utmärkt för att deodorisera mattor. Strö bara på området, låt stå i några timmar och dammsug av. Du kan till och med lägga till vatten i denna lösning och köra det över särskilt illaluktande områden, innan du tvättar bort.

Lampskärmar och kuddar

För de tygbaserade prydnadssakerna som samlar damm, men ändå är för små eller smala för att dammsugas är en luddrulle svaret. Rulla en över lampskärmar, kuddar och allt annat du kan tänka dig för att se dammet lossna bättre än någon dammsugare någonsin kunde klara.

Lycka till med din julstädning. God Jul!